Haveplan

HAVEPLAN & HAVERUM

Drømmehaven

En have, der passer til boligen og til beboernes ønsker og behov, er en drøm. Ofte er det drømmen om at eje en have, der får folk til at købe hus. Ved at få lavet en haveplan, der tager udgangspunkt i ens ønsker og behov til haven, undgår man en masse spildt arbejde og resultatet bliver ofte mere inspirerende og arbejdet nemmere at overskue. En haveplan giver det overblik, der skal til; for at skabe din drømmehave.

Sådan kommer vi igang

Uanset hvilken type havetegning, du har brug for, om det er en enkel skitse eller en mere detaljeret haveplan, begynder det hele med et havebesøg af 1-1.5 times varighed. På havebesøget aftaler vi hvilke ønsker og behov, der skal tænkes ind og vi gennemgår haven udefra og set inde fra huset.

Du har inden mødet lavet en opmåling og optegning af haven i mål 1:100, alternativt aftaler vi, jeg gør det på havebesøget.

Opmålingsvejledning:

1:100 betyder at 1 cm svarer til 1 m i haven.

At opmåle en have kan være et stort arbejde, sæt derfor god tid af. Er det svært for dig selv at måle op, gør jeg det gerne mod betaling af tidsforbruget.

Indtegn huset på grunden med præcis bredde og placering af døre og vinduer. Eksisterende småhuse, fliser, dæksler eller andre ting i haven, der skal bevares, tegnes ind.

Træer og store buske tegnes enkeltvis, mens sammenhængende beplantning som hække, læhegn og bede markeres med omkredsen.
Markante terrænforskelle som skråninger, trapper og støttemure tegnes ind – meget gerne med angivelse af højdeforskelle. Brug helst husets sokkelhøjde som udgangspunkt. Husk nordpil.

Klar til havebesøg

Inden besøget er det en god ide at have tænkt over, hvordan I ønsker at bruge haven fremadrettet. Hvilke funktioner den nye have skal opfylde, så som terrasser/loungeområde, læ/afskærmning, køkkenhave, urtehave, planteønsker, osv. Derudover  hvor meget tid I har til rådighed, økonomi og hvilken stil og stemning der ønskes.

Og hvis du selv står for opmåling og optegning af haven, skal dette også laves klar til havebesøget.

Efter havebesøget tager jeg materialet med tilbage på tegnestuen og  udarbejder her en haveplan – udfra de ting vi har aftalt og udfra optegningen.

Efterfølgende mødes vi igen eller holder et telefonmøde, hvor vi gennemgår løsningsforslaget, herefter er det nemt og overskueligt at komme igang med arbejdet.

HAVENS VÆGGE

En have består, ligesom en bolig, af rum. Havens rum har også vægge. Her er inspiration til forskellige typer vægge, alt efter hvilke rum det drejer sig om.

TERRASSE-RUM

metal i haven
inspirerende terrasse
lille byhave
haveplaner
vand i haven
minimalistisk terrasse

Loungemiljøer og hyggelige indbydende terrasserum, der kan bruges uanset vejr og vind, er med til at skabe en have, der kan bruges i en længere periode af året. Det er især noget at det, jeg hjælper mine havekunder med at få skabt.

LEG MED MATERIALER

fliser i haven
beton i haven
nemme planter
træer i haven
belægning
læhegn

Ligesom der skal vælges, hvad der skal være havens vægge og hvilke planter man ønsker, er det også vigtigt at tage stilling til diverse materialer som giver haven liv og personlighed.

VAND I HAVEN

sydlands terrasse
vandbassin
sydlandsk havestemning
lille dam
pool i haven
lille dam
vandbassin have
vandbad
vand have
springvand

Vand i haven virker som en magnet på mennesker og dyr.
Der hvor et bassin, vandløb e.lign. placeres, bliver hurtigt havens yndlingsplads. Det taler til sanserne. Vand virker beroligende, både når vi ser og hører det.
Her er lidt inspiration fra forskellige haveplaner, hvor vand er en aktiv aktør.

INSPIRERENDE HAVERUM

havearkitekt
drømmehave
vedligeholdelses fri have
terrasser
træer i haven
havedesign
smukke haver
vand i haven
have med vand
haveinspiration
drømmehave
have
inspirende have
inspirende have

En inspirerende have er en have, hvor man kan gå på opdagelse og ikke får serveret det hele på én gang. Det kan være en meget stor have, med vidder og udsyn, eller en lille have med små snørklede kroge og siddepladser, der er gemt for beskueren, der ikke går på opdagelse.

Kig på et lille udpluk af spændende haverum – der får en til at ønske at gå videre.

BLOMSTER

haveplan
haveplaner
design af haven
få en haveplan
haveplan af drømmehaven
lilla blomster
få lavet en haveplan
haveplaner
lilla blomster i haven
have inspiration
krukker i haven
purløg i haven
rosehave
nemme blomster
blomstrende have
blomster
blomster i haven

En blomsterhave kan laves på mange måder. Man behøver ikke at have specielt grønne fingre, for at opnå et smukt udtryk. Det drejer sig om at vælge de rigtige planter, at vælge noget fra – efter hvor meget tid man har til det daglige havearbejde, og at vælge planter der blomstrer på de tidspunkter man ønsker det.

Se eksempler på smukke blomsterhaver, med et minimum af varianter og med stor skønhed.

ARTIKLER & TV-PROGRAMMER

Se nogle af de artikler Helberg Design har medvirket i vedrørende haveplan & havedesign.

Blandt andet Bo Bedre & Børsen Bolig samt TV-prgrammet DR’s drømmehaver.

UDTALELSER FRA TRUSTPILOT

Udtalelser fra kunder på Trustpilot

Carl Johansen; “…hun har ikke blot viljen og lysten – hun kan det der med at ‘forny dit hjem,”

Lone Hartivg; “… imødekommende, spændende ideer og verdensklasse service”

Richard Malmrose; “…vi fik et bedre resultat, end hvis vi selv havde bestemt indretning og valg af møbler”

Rikke; “…inspirerende personale som sætter sig godt ind i kundens behov”

Læs flere anmeldelser af Helberg Design

KONTAKT