Havearkitekt

Havearkitekt

Helberg Design arbejder som  havearkitekt med at skabe spændende og brugbare haverum. Det primære formål er at lave en haveplan, der opfylder jeres ønsker og behov til en drømmehave. Mange af mine kunder har masser af ideer til deres drømmehave, hvad den skal indeholde og hvordan man vil bruge haven, men det kan være svært at overskue, hvordan man får ideerne til at hænge sammen, får skabt en rød tråd igennem haven og får det optimale ud af grunden og får budgettet til udførelsen af havedrømmen og den tid man har til havearbejdet + ens viden om arbejdet, planterne osv. til at stemme overens.

Haveplanens formål:

Med en haveplan tegnet af Helberg Design, som din havearkitekt, kan du gå igang med det samme, når haveplanen er lavet. Det er nemt og overskueligt og pengene på en havearkitekt er godt givet ud. Man undgår fejlkøb, bruger ikke en masse tid på omlægninger af bede, ændringer af haverum, nye terrasser osv. men kan istedet målrettet arbejde frem mod den personlige drømmehave.

Er det et nyt hus med en helt bar grund I skal igang med, er det en god ide at bruge havearkitekt til at få lavet en haveplan, samtidig med tegning af huset. På den måde får I skabt en helhed med det samme og hvis der f.eks. skal tænkes lys, laves niveauforskelle osv. i haven, er det typisk meget billigere på dette stadie, end hvis det skal laves på et senere tidspunkt. Helberg Design kan give jer en haveskitse eller en haveplan med planteforslag, plantegning over haven og med de uderum I har brug for, så det fra start af matcher jeres nye hjem, jeres ønsker og behov.

En vedligeholdelsesfri have

En have skal passe til boligen og dets ejer. Det er ikke drømmen for alle at have en have, der kræver megen vedligeholdelse og pasning, derfor arbejder jeg ofte med at skabe en vedligeholdelsesfri have, der er inspirerende året rundt med en minimumindsats. Det kan sagtens være en spændende og smuk have uden mange timers havearbejde om ugen.

Sådan kommer vi i gang

Hvis I ønsker Deluxe modellen  begynder vi  med et havebesøg. Besøget varer 1-1,5 time. Ved besøget gennemgår vi haven og  snakker jeres ønsker og behov for havens uderum igennem.

Hvis I ønsker en enkel haveplan sendes, så holdes i stedet for et onlinemøde på 30 min. hvor ideer og tanker vendes.

Inden besøget/onlinemødet er det vigtigt at I har lavet en opmåling af grunden i målestokforhold 1:100, den skal jeg bruge til det videre arbejde.

Inden  første møde vil jeg også bede jer om at have tænkt over, hvordan I ønsker at bruge jeres have fremadrettet. Hvilke funktioner er vigtige for jer og hvilke elementer skal vi tænke ind i haveplanen? Skal der fx. være flere terrasseområder, overdækkede terrasser, vand, græsplæne, urtehave, køkkenhave, loungeområde, børnehave/legeområde med trampolin, legehus, gyngestativ osv., opdelinger/afskærmninger, er I til en bestem havestil – vild have, klassisk have eller en stringent moderne have.

Opmålning af haven

1:100 betyder at 1 cm = 1 meter i haven.

At opmåle en have kan være et rigtig stort arbejde og da det er vigtigt, det bliver gjort nøjagtigt, kræver det, man sætter god tid af til arbejdet. Som havearkitekt tilbyder jeg dog assistance, og hjælper gerne med opmålingen mod betaling af tidsforbruget.

Når opmålingen laves, skal huset indtegnes på grunden med præcis bredde og placering af døre og vinduer. Dette er vigtigt for mit videre arbejde med harmonien mellem inde og udeområderne. Tegn også eksisterende småhuse, fliser, dæksler og andre ting, der skal bevares og som om jeg skal være opmærksom på. Træer og store enkeltstående buske tegnes enkelvis på planen. Hække, hegn og bede skal blot markeres med omkredsen. Hvis I har terrænforskelle på grunden som fx. trapper, skråninger eller støttemure skal disse også tegnes ind. Angiv gerne højdeforskellen. Husk nordpil.

vedligeholdelses fri have
terrasser
smukke haver
have med vand
vand i haven
drømmehave

Udtalelser fra kunder på Trustpilot

Carl Johansen; “…hun har ikke blot viljen og lysten – hun kan det der med at ‘forny dit hjem,”

Lone Hartivg; “… imødekommende, spændende ideer og verdensklasse service”

Richard Malmrose; “…vi fik et bedre resultat, end hvis vi selv havde bestemt indretning og valg af møbler”

Rikke; “…inspirerende personale som sætter sig godt ind i kundens behov”

Læs flere anmeldelser af Helberg Design